موزاییک پلیمری یکی از انواع سنگهای مصنوعی میباشد. این موزائیک، از تغییر ساختار مولکولی سیمان و همچنین روند پلیمریزاسیون تشکیل شده، که در سیمان یک شبکه زنجیرهای مقاوم را بهوجود میآورد. این محصول، از اوایل قرن ۲۰، یکی از مطمئنترین موزاییکها برای محافظت از کف شناخته شده است.
با توجه به متفاوت بودن هر پوشش کف پلیمری از لحاظ ترکیب و قابلیتهای محافظتی آن؛ فهمیدن ویژگیهای هریک از آنها به شما کمک میکند تا بتوانید انتخابی مطمئن و هوشمندانه برای ساختمان خود داشته باشید. بنابراین اگر در زمان انتخاب موزاییک پلیمری برای کفپوش ساختمان خود، میخواهید دید مناسبی داشته باشید، حتما در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
موزاییک پلیمری چیست؟
همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم؛ موزاییک پلیمری یکی از انواع سنگهای مصنوعی است. فتن میشود.رآیند بهوجود آمدن آن موجب کریستاله شدن سیمان و همچنین بهوجود آمدن شبکه بلوری در آن میشود. موزاییک به دست آمده در نهایت به مقاومت و استحکامی تقریبا ۲ برابر بیشتر از ب
بنابراین دراین صورت موزائیک پلیمری از لحاظ مقاومت و استحکام با تعداد زیادی از سنگهای طبیعی برابر میباشد. این نوع سنگ مصنوعی مخلوطی از پلیمر و بتن است، که ترکیبهای بسیار جذاب رنگی و مشابه سنگهای طبیعی هستند. بهعلت بالا بودن استحکام آن دربرابر شرایط آبوهوای نامناسب، برای مثال ۵۰ درجه زیر صفر، موجب شده که موزاییک پلیمری در مدت زمان کوتاهی جایگزین دیگر سنگهای مصنوعی و یا طبیعی شود.
پس میتوان گفت که به دلیل جذب پایین آب (کمتر از ۳%) و تراکم زیاد آنها، موجب مقاومت بسیار خوب موزائیک پلیمری در شرایط یخبندان و سرما شده است. این موزایئیکها کاربری و خصوصیات متفاوتتری نسبت به دیگر کفپوشها دارد. از معایب قابل توجه این کفپوشها به پرهزینه بودن نصب اصولی آن بهدلیل چسبندگی خاص و ساختار مولکولی و همچنین واکنش آن با بتن زیرسازی میتوان اشاره کرد.
بهتر است بدانید که رنگهای استفاده شده در موزاییکهای پلیمری از انواع معدنی و به صورت عمقی است. در مقابل اشعهی خورشید و تغییرات دما و نور مقاوم میباشد.
نحوه اجرای موزاییک پلیمری
در مرحله اول نصب لین موزاییکها باید زیرسازی به صورت اصولی و نکات مهم رعایت شود، با ریختن یک لایه ملات خیس و صاف کردن سطح زیر، هموارسازی (شیب بندی) انجام میشود. در مرحله دوم باید لایهای از دوغاب تشکیل شده از سیمان و پودرسنگ با ضخامتی حدود ۲ الی ۵ میلیمتر کف را بپوشانید. موزاییکها را باید با درنظر داشتن اینکه مربع و یا مستطیل هستند به صورت کاملا مرتب در کنار هم قرار دهید.
نصب و اجرا موزایئیک پلیمری ساده و آسان است و به ۴ روش میتوان آنها را اجرا و بندکشی کرد:
- بندکشی موزاییک پلیمری با چمن مصنوعی
- بندکشی با ملات
- بندکشی با قلوه سنگ
- بندکشی موزایئیک پلیمری با سنگ
به طور کلی روند اجرای موزاییک کاری در بیشتر موزاییک ها به یک صورت میباشد.

کاربردهای موزاییک پلیمری
برای پوشاندن کف محیطهای خارجی ساختمانها و همینطور سنگ فرشهای زیبا و طرحدار، از موزایئیک پلیمری به دلیل مقاومت بسیار خوب و بالای آن دربرابر عوامل محیطی استفاده میشود. بنابراین میتوانید در بسیاری از پیادهروها، معابر و حیاطها این موزاییکها را مشاهده کنید.
همانطور که گفته شد موزاییک پلیمری در مقابل یخزدگی دارای مقاومت بسیار بالایی است؛ به همین جهت برای کفپوش حیاطها و سنگ فرش خیابانها در مناطق سردسیر از موزاییک پلیمری استفاده میشود. این کفپوشها دارای عمر بالایی در برابر یخزدگی هستند که موجب میشود مشکلاتی مثل شکستگی در اثر سرما و فشار در این موزایئیکها کمتر دیده شود.
به طور کلی کاربرد موزاییک پلیمری برای کفپوش بتنی پیاده رو و معابر، کفپوش پارکینگ و روفگاردن، کفپوش محوطهسازی باغ، ویلا و ساختمان اداری-تجاری و استفاده در برخی از مدلها در نما میباشد.
وزن این موزاییک
ابعاد موزاییک پلیمری معمولا ۴۰*۴۰ سانتی متر بوده و ارتفاع آن نیز حدود ۲.۵ سانتی متر است. وزن هر قطعه از آنها حدودا ۸ کیلوگرم بوده و در هر متر مربع ۶.۲۵ عدد از ین نوع موزایئیکهای پلیمری قرار میگیرد. موزائیک پلیمری از دوام و استحکام بیشتری نسبت به نوع ساده موزاییکها برخوردار هستند.
تولید موزائیک پلیمری
نحوه تولید موزاییک پلیمری به صورتی است که در ابتدا ماسه را به اندازه وزن مشخص شده داخل میکسر ریخته و سپس شن شکسته نخودی را به ماسه اضافه میکنند. سیمان را نیز با وزن مشخص به شن و ماسه اضافه و حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه متریال خشک باهم مخلوط میکنند. پس از این مرحله به اندازهای که فقط رطوبت مشخصی داشته باشد، آب اضافه میشود. افزودنیها نیز پس از یکنواخت شدن متریال به بتن اضافه میشوند.
حتما باید دقت داشته باشید که بیش از حد مواد افزودنی میکس نشوند؛ زیرا موجب افت شدید کیفیت بتن میشوند. بتن پس از زمان مشخص شده، آماده قالبگیری میباشد. مواد تشکیلدهنده موزاییک پلیمری شامل: سیمان سفید، سیمان خاکستری، شن شکسته نخودی، ماسه دوبارشور طبیعی، افزودنی (رزین) و پیگمنتهای رنگی از مواد تشکیل دهنده این محصولات میباشند.
درباره کول چاه بیشتر بدانید
قالبها برای استراحت و کیورینگ (عمل آوری بتن) در داخل قفسههای مربوط انتقال داده میشوند. توجه داشته باشید که دمای داخل اتاقک دپوی محصول بسیار مهم است، (مخصوصا در ۶ ماه دوم سال که دمای هوا پایین است.) از اصلیترین و مهمترین متریال تشکیلدهنده موزائیک پلیمری، رزین میباشد که توجهای ویژه باید به آن داشته باشیم.
در زمان دپو محصول، معمولا باید بین محصولات فاصله گذاشته شود، که بین آنها هوا جریان داشته باشد. این موضوع در کیفیت ظاهر محصول بعد از گذشت چندین روز قرار داشتن در دپو بسیار مهم و کمککننده است. قالبهای موزاییک پلیمری از مهمترین ارکان تولید آن هستند، که به دو نوع سخت و نرم تقسیم شدهاند.
برای تولید سنگهای نما بیشتر از قالبهای نرم استفاده میشود ولی از قالبهای سخت که شامل قالبهای ABS و تزریقی نشکن میباشند، جهت تولید کفپوش بتنی، جدول و … مورد استفاده قرار میگیرد. برای تولید موزاییکهای پلیمری، معمولا قالب نوع ABS مناسبتر میباشد.
مزایا و معایب
مهمترین مزایای موزاییک پلیمری شامل موارد زیر میباشد:
- مقاومت بالا در برابر سرما و گرما
- مقاومت فشاری بسیار بالا نسبت به محصولات فانتزی دیگر
- نصب ساده و آسان
- تنوع بالا در مقابل شکل ظاهری زیبا
- عدم نیاز به برشکاری در زمان اجرا
- قابلیت اجرا به صورت چندرنگ و ترکیبی
- قابلیت استفاده در نما
از مهمترین معایب موزاییک پلیمری نیز میتوان به ۲ مورد زیر اشاره کرد:
- دقت بسیار بالا در تولید آن
- استفاده در مناطق پر رفتوآمد وسایل نقلیه ممنوع
اطلاعات بیشتر درباره خرید بلوک سبک
خرید موزاییک پلیمری
موزاییک پلیمری در طرح های متنوع و سایز های مختلف تولید میشود . این تنوع برای شما امکان استفاده در همهی فضاها را فراهم میکند. کفپوش بتنی پلیمری با توجه به نوع ساختار شیمیایی منظم آن، موجب به وجود آمدن شکل ظاهری زیبا، براق و همینطور مقاومت بالا این محصول نسبت به دیگر کفپوشها شده که همگی در زمان خرید موزاییک پلیمری، از گزینههای اصلی برای هر خریداری میباشد.
موزائیک پلیمری یک کفپوش بتنی اکونومی و ارزان به حساب میآید و برای موزایئیک حیاطی ساده جایگزینی مناسب است. قیمت این موزائیکها نسبت به انواع رنگ و سایز آنها محاسبه میشود. استفاده از متریال با کیفیت و تهیه آن برای داشتن یک محصول خوب کار دشواری میباشد، پس هنگام خرید موزاییک پلیمری از منابع معتبر خرید خود را انجام دهید.
برای اطلاع بیشتر در رابطه با انواع سنگدال های بتنی با کارشناسان ما در شرکت قطعات سیمانی پارسیان در تماس باشید
سوالات متدوال
- کاربردهای موزاییک پلیمری چیست؟
از موزاییک پلیمری میتوان در حیاط، کفپوش پیاده رو ها، پارکینگ ها، باغ، ویلا استفاده کرد
بدون دیدگاه