موزاییک ویبره ای

امروزه به دلیل استفاده زیاد از انواع مختلف موزاییک و کف پوش‌ها، برند‌ها و کارخانه‌های مختلفی اقدام به تهیه و تولید موزاییک می‌کنند. موزاییک‌ها نیز دارای انواع متنوعی هستند و هر کدام برای استفاده در محل مناسبی کاربرد دارند. ویژگی های بسیار متمایز موزاییک ها نسبت به یکدیگر باعث شده تا اجرای موزاییک یک کار نسبتا تخصصی به حساب بیاید.

در این مقاله قصد داریم موزاییک ویبره ای را بررسی کنیم و با ویژگی‌های مختلف آن آشنا شویم. این موزاییک‌ها به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد در انجام محوطه‌ سازی ساختمان‌ها یک نوع مصالح اصلی هستند و از این جهت در سال های اخیر در ساخت ساختمان ها اهمیت زیادی پیدا کرده اند.

موزاییک ویبره ای چیست؟

موزاییک ویبره ای چیست؟

موزاییک ویبره ای، به یک نوع کفپوش بتنی گفته می‌شود. این موزاییک‌ها از شن و ماسه، آب، سیمان و پیگمنت‌های رنگی ساخته می‌شوند. در فرآیند تولید موزاییک ویبره‌ای هیچ گونه فشاری به محصول وارد نشده، و تمامی روند تولید آن‌ها در دستگاه‌های لرزاننده صورت می‌گیرد. به علت استفاده از دستگاه‌های لرزاننده، به این محصول موزاییک ویبره ای می‌گویند. این نوع موزاییک‌ها در رنگ‌ها و ابعاد مختلف در بازار موجود است، که می‌توانید خریداری کنید

مواد تشکیل دهنده موزاییک ویبره‌ای

مواد تشکیل‌دهنده موزاییک ویبره ای شامل شن و ماسه، آب و پیگمنت‌ها (پودر رنگی) هستند. ماسه دوبار شور طبیعی، یکی از مرغوب‌ترین ماسه‌هایی است که می‌توان در تولید این نوع کف‌پوش استفاده کرد. از آن رو که این ماسه دو بار شسته می‌شود، دارای خاک بسیار کمی است. وجود خاک در ماسه از کیفیت آن می‌کاهد. سیمان پرتلند تیپ ۲ از بهترین سیمان‌های مصرفی برای تولید موزاییک ویبره‌ای می‌باشد.

جهت انتخاب شن نیز باید به سراغ اندازه‌های ۸ تا ۱۲ میلی‌متری بروید. این مقدار از شن به تولید محصولی مقاوم و همگن کمک به‌سزایی می‌کند. همچنین در نظر داشته باشید که شن‌های مصرفی کاملا بدون خاک و تمیز باشند، تا بتوان کیفیت محصول نهایی را افزایش داد.

پیگمنت‌های رنگی در زمان تولید موزاییک، نسبت به سفارش مشتری به مخلوط بتنی اضافه می‌شوند. از پر مصرف‌ترین پیگمنت‌ها، می‌توان به اُخرای هرمز اشاره کرد، که دارای رنگی قرمز است. در تولید این موزاییک از دیگر انواع پودرهای رنگی استفاده می‌شود

درباره کول چاه بیشتر بدانید

نحوه تولید موزاییک وبیره ای

نحوه تولید موزاییک ویبره‌ای

معمولاً برای تولید موزاییک ویبره ای در ابتدا میزان مشخصی از ماسه و شن در میکسر مخلوط می‌شود. سپس سیمان به مخلوط شن و ماسه افزوده می‌شود و پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه یک ترکیب کاملاً خشک ایجاد می‌شود که در این مرحله آب را به مخلوط اضافه می‌کنند. سپس از فرایند قالب گیری انجام می‌شود و قالب‌های پلاستیکی پس از رد شدن از میز ویبره که وظیفه یکنواخت کردن بتن را برعهده دارند، به محل مشخصی می‌رسند.

در تولید موزاییک ویبره‌ای باید زمان تولید و عمل‌آوری مخلوط را رعایت کنند تا کیفیت مواد اولیه در حد عالی باشد. فرآیند آب دهی به موزاییک ها به مدت ۴ تا ۵ روز ادامه پیدا می‌کند و سپس قالب‌ها از موزاییک جدا می‌شوند. در نهایت موزاییک‌ها به بازار فروش انتقال پیدا می‌کنند.

انواع موزاییک ویبره‌ای چیست؟

موزاییک ویبره ای از نظر طرح رنگ و ابعاد دارای تنوعات بسیار زیادی است که در ادامه با هر یک آشنا می شویم.

این موزاییک ها ساخته شده بر اساس طرح به انواع طرح یاس، پوست ماری، طرح مشکی و طرح ستاره تقسیم می‌شود.

موزاییک ویبره ای ساخته شده بر اساس رنگ‌بندی شامل رنگ‌های سفید، طوسی، زرد، قرمز و رنگ‌های سفارشی است که می تواند بر اساس سلیقه مشتری به تولید می رسد.

همچنین نوع دیگری از موزاییک‌های ویبره‌ای ساخته شده بر اساس ابعاد نیز وجود دارد که شامل ابعاد ۲۰×۲۰، ۳۰×۳۰، ۴۰×۴۰ و ۵۰×۵۰ هستند. نوع دیگری از موزاییک ویبره ای ساخته شده بر اساس ابعاد، طرح موشکی آن است.

کاربردهای موزاییک ویبره ای

کاربرد‌های موزاییک ویبره‌ای چیست؟

موزاییک‌های ویبره‌ای از پرکاربردترین مصالح به عنوان کف پوش در صنعت ساختمان ‌سازی هستند که برای ساخت محوطه ویلا‌ها، روف گاردن‌ها، پیاده رو‌ها، کف پوش پارکینگ‌ها و به طور کلی محل‌های پر رفت و آمد یک گزینه مناسب هستند.

درباره بلوک سبک بیشتر بدانید

بررسی قیمت موزاییک

موزاییک ویبره ای نسبت به انواع دیگر کف پوش ها قیمت مناسب‌تری دارد. چرا که متریال مورد استفاده در آن و روش تولید آن سنتی است. معمولاً عوامل مختلفی مثل قیمت سنگدانه‌های مورد استفاده در تهیه موزاییک، قیمت سیمان و نوع سیمان مورد استفاده، قیمت پودر رنگی، نحوه تولید موزاییک، میزان عرضه و تقاضای موجود در بازار و نرخ ارز و دلار به دلیل استفاده از برخی مواد اولیه وارداتی در قیمت تمام شده موزاییک ویبره‌ای تأثیر‌گذار است.

نحوه اجرای موزاییک ویبره ای

نحوه اجرا موزاییک ویبره‌ای

بهتر است برای بهره ‌برداری مناسب از موزاییک ویبره ای اجرای آن را بر اساس دستورالعمل مشخصی انجام دهید. در ابتدا باید محل انجام موزاییک به صورت استاندارد با ملات خیس کف سازی شود. انجام زیر سازی علاوه بر هموار کردن سطوح زیر موزائیک، برای شیب ‌بندی صحیح نیز کاربردی است.

شیب ‌بندی در زیر موزاییک ویبره‌ای باید کاملاً استاندارد باشد، در غیر این صورت پس از اجرا موزاییک ها دچار شکستگی خواهد شد. پس از انجام زیر ‌سازی موزاییک‌ها به طور مناسب بر سر جای خود چیده می‌شوند و با ریختن دوغاب اجرا خواهند شد. در پایان با استفاده از چکش بر روی کف پوش‌ها ضربه می‌زنند تا ملات اضافی از درز موزاییک‌ها خارج شود و این مواد از سطح پاک می‌شوند.

مزایا و معایب

از جمله مزایای موزاییک ویبره ای میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • دارای تنوع بالا در رنگ‌بندی و طرح: اولین مزیت موزاییک ویبره ای در مقایسه با نوع پرسی، تنوع در رنگ و طرح آن می‌باشد. از آن جایی که در تهیه محصولات پرسی از فوق روان‌کننده استفاده نمی‌شود، امکان استفاده از رنگدانه‌ها نیز در آن وجود ندارد. بنابراین این محصولات فقط در رنگ‌های زرد و قرمز تولید می‌شوند.
  • موزاییک‌ ویبره‌ای شامل مقاومت سایشی و فشاری بسیار بالایی است: در مقابل، نوع پرسی آن‌ها به علت پایین‌بودن مقاوت لایه رویی، ساب‌خوردن و استفاده از رنگدانه‌های معدنی در لایه رویه یا رنگ، دارای مقاومت سایشی کم‌تری هستند. بعد از نصب صحیح، اولین مشکل محصولات پرسی فرسایش سطح می‌باشد. این امر در نهایت موجب از بین‌رفتن زیبایی موزاییک‌ها می‌شود.
  • نصب راحت با استفاده از ملات ماسه و سیمان: محصولات ویبره‌ای سطوح یکنواخت و صافی دارند، و همچنین دارای مقاومت رنگی نسبتاً بالایی نیز هستند. نصب موزاییک‌های ویبره‌ای بسیار ساده و راحت است.
  • قابلیت استفاده از آن در پشت‌بام، حیاط و پیاده‌رو: از آن جایی که این محصولات دارای مقاومت مطلوبی هستند، و تنوع رنگ و طرح در آن‌ها بسیار زیاد می‌باشد، در موارد مختلفی مثل حیاط، پیاده‌روها، محوطه‌سازی ویلا، روف گاردن، پارک‌ها و پارکینگ‌ ماشین‌ها استفاده می‌شوند.
  • قیمت مناسب: قیمت آن نسبت به کفپوش‌های دیگر مخصوص محوطه‌سازی بسیار مناسب‌تر است.
  • تولید در طرح‌ها و رنگ‌های سفارشی: این محصول با توجه به نیاز افراد در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف تولید و عرضه می‌شود.

از معایب آن میتوان به این امر که  نمیشود در مناطق خیلی سرد استفاده کرد.

نتیجه ‌گیری

موزاییک ویبره ای از انواع کف پوش‌های پر کاربرد ساختمانی است و برای استفاده در محیط‌های پر رفت و آمد مناسب‌تر است. میزان مقاومت این موزاییک در برابر شرایط مختلف زیاد است و ویژگی‌های متمایزی نسبت به انواع دیگر کف پوش‌ها دارد.

در این مقاله انواع مختلف موزاییک ویبره ای را نام بردیم و با مزایا و معایب استفاده از این نوع کف پوش آشنا شدیم. با کاربرد‌های موزاییک‌های ویبره‌ای آشنا شدیم و فرآیند تولید آن را مورد بررسی قرار دادیم. بهتر از قبل از اجرای موزاییک ویبره ای با ویژگی‌های مختلف آن آشنا شوید و نحوه اجرای آن را بر اساس دستورالعمل موجود بر روی محصول انجام دهید. شرکت ساختمانی پارسیان با سالها تجربه در زمینه فروش انواع کفپوش ها و موزاییک ها در کنار شما خواهد تا بتوانید محصول مورد نظر خود را تهیه کنید.

برای اطلاع بیشتر در رابطه با انواع سنگدال های بتنی با کارشناسان ما در شرکت قطعات سیمانی پارسیان در تماس باشید

۰۲۱-۲۲۵۰۵۹۵۹ ، ۰۲۱-۲۶۳۲۲۷۹۵ ، ۰۹۱۲۲۵۸۶۱۵۸

سوالات متدوال 

کاربرد موزاییک وبیره ای در کجاست؟ 

از موزاییک ویبره ای ویلاها، پیاده روها، کفپوش پارکینگ ها

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *