امروزه در ساختن ساختمان و طراحی فضای بیرونی، برای زیبایی و تمیز و شیک بودن حیاط از موازییک استفاده میکنند. موزاییک واش بتن یکی از موزاییکهایی است که به دلیل مقاومت بالای آن کاربرد زیادی دارد. این نوع موزاییک خود به چند دسته تقسیم میشود که هرکدام کاربرد جداگانه داشته و شکل و طرح آنها متفاوت است. ساختار کلی هرکدام از آنها از یک متریال اصلی و ثابت برخوردار است که تنها، اضافهشدن مواد دیگر و نحوه ساخت آنها باعث ایجاد تفاوت میشود.در این مقاله قصد داریم درمورد این موزاییک توضیح دهیم.
موزاییک واش بتن چیست؟
همانطور که از اسمش پیداست، واش بتن از ساختار ثابت بتن ساخته شده که یک کفپوش بتنی است. معمولا این نوع موزاییکها جنبه تزیینی هم دارند. نام دیگر موزاییک واش بتن، موراییک شسته یا موزاییک سنگ است. معمولا سنگهای موجود روی سطح این نوع موزاییک، درشت و برجسته هستند و به همین دلیل است که به آن موزاییک سنگ برجسته هم گفته میشود.
برای ساخت موزاییک واش بتن از ترکیب اصلی بتن به همراه آب، سنگهای تزیینی ریز و درشت، چسب بتن، روانکننده بتن و نوع خاصی اسید استفاده میشود. این اسیدها برای شستن موزاییک در مرحله آخر آن مورد استفاده است که در نبود آن میتوان با آب سطح موزاییک را شستوشو داد. دلیل شستن موزاییک در مرحله آخر ساخت آن این است که سنگهای رنگی استفادهشده روی آن جلوه خوبی داشته باشند و خود را نمایان سازند.
اگر در مرحله آخر ساخت موزاییک واش بتن، بهجای اینکه سطح موزاییک را بشویند، آن را ساب دهند، نمای کلی موزاییک متفاوت میشود و سطحی صاف و صیقلی پیدا خواهد کرد. رنگ اصلی موزاییکها را این نوع سنگهای استفادهشده در آن تعیین میکنند و طیف بسیار زیادی از رنگ سنگها در این موزاییک استفاده میشود. معمولا در موزاییکهای واش بتن از ترکیب چند نوع سنگ استفاده میشود، اما اگر شما طرفدار یک رنگ از سنگ باشید، میتوانید این نوع را هم پیدا کنید.
معمولا رنگهای استفاده شده برای ساختار اصلی خود موزاییک به رنگهای قرمز، لیمویی، سفید، مشکی و یا ترکیبی از دو رنگ است. یکی دیگر از موزاییکهایی که میتوان از آن برای فضای بیرون و در کنار باغچه و چمن استفاده کرد، رنگ سبز موزاییک است.

انواع موزاییک واش بتن
همانطور که گفته شد، موزاییک واش بتن از انواع مختلفی برخوردار است. در این بخش قصد داریم انواع این نوع از موزاییک را نام ببریم و درمورد آنها توضیح دهیم.
- واش بتن معمولی
در این نوع موزاییکها، بیشتر از سنگهای درشت استفاده میشود. سنگهای استفاده شده در این نوع از موزاییک ناهمگن بوده و به همین دلیل، پستی و بلندی زیادی را در مقایسه با انواع دیگر موزاییک واش بتن، ایجاد میکند. از این موزاییکها برای کف محوطهای که قصد دارید موزاییک کنید استفاده میشود.
- واش بتن آنتیک
در این نوع از موزاییکها سنگهای معدنی به کار میرود و به همین دلیل زیبایی منحصربه فردی را میتوانید از این موزاییکها به دست آورید. معمولا این سنگها بسیار نزدیک به هم قرار گرفته و منسجم هستند. به دلیل این انسجام است که مقاومت موزاییک واش بتن آنتیک بسیار بالا است. مواد بهکاررفه در این نوع موزاییکها با وسواس بسیار بالایی انتخاب میشود که درجه استاندارد بالایی داشته باشند.
- موزاییک واش بتن پرسی
همانطور که مشخص است، برای ساخت این موزاییک از روش پرس استفاده میشود. در موزاییک واش بتن پرسی، برای اینکه موزاییک تا حد مناسبی تراکم داشته باشد، از دستگاههای پرس برای متراکمکردن سیمان استفاده میکنند. اغلب موزاییکهای پرسی، تک لایه هستند اما این نوع موزاییک دولایه بوده است.
- موزاییک واش بتن درجا
اغلب این موزاییکها در قدیم ساخته میشد؛ چراکه دستگاههای امروزی برای ساخت موزاییک قابل دسترس نبود. مواد بتنی موزاییک را در قال مخصوص خود ریخته و آن را فشار میدادند. سپس تا حدی آن را میشستند که سنگهای آن مشخص شود.
درباره کول چاه بیشتر بدانید
نحوه ساخت موزاییک واش بتن
نحوه ساخت همه نوع از موزاییک واش بتن، به یک شکل نیست و در ساخت و ساختار آنها تفاوت وجود دارد. اغلب موزاییکهای واش بتن با روش فشار و با استفاده از دستگاههای فشار ساخته و خشک میشوند. برای ساخت موزاییکها، ابتدا مواد و متریال موردنظر با یکدیگر مخلوط میشوند. این مخلوطکردن باید در دما و شرایط مناسب انجام شود. پایه اصلی هر نوع از این نوع موزاییک، بتن است.
علاوهبر اینکه در ساخت و خشککردن این موزاییک ، از پرس استفاده میشود، در برخی مدلها هم از دستگاه ویبره استفاده میشود که قالب موزاییک را میلرزاند. یکی از شیوههای معمول هم ترکیب این دو روش است که مقاومت کار را بسیار بالا میبرد.
اطلاعات بیشتر درباره خرید بلوک سبک
مزایا و معایب واش بتن
این نوع موزاییکها در کنار مزایای زیادی که دارند دارای معایبی هم هستند. ابتدا قصد داریم مزایای آن را نام ببریم.
- نصب و اجرای راحت
- مصالح مورد استفاده کم
- شستوشوی راحت با آب
- مقرون بهصرفه بودن
- ایجاد زیبایی
- آسانبودن در نگهداری
از معایب این نوع موزاییکها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- نیاز به تخصص برای اجرای کار
- میزان ماندگاری و عمر کوتاه
- سخت بودن تعمیر آن
- آلودگیها معمولا در بین سنگهای روی کار گیر میکنند.
- دشواربودن شستوشو
- امکان کنده شدن سنگها

قیمت موزاییک واش بتن
معمولا میزان قیمت این نوع از موزاییکها باتوجه به نوع آن درنظر گرفته میشود. برای مثال موزاییکی که از روش ویبره و پرس و فشردهسازی، ساخته شده است، قیمت بالاتری نسبت به موزاییکهای فشرده دارد. ارزش سنگهای بهکاررفته در آنها هم میتوانند، قیمت نهایی موزاییک را تعیین کنند و تغییر دهند.
نتیجه
شما میتوانید با توجه به نیاز خود به هرکدام از موزاییکهای واش بتن نام برده و باتوجه به محیطی که قصد دارید موزاییک کنید، انتخاب مناسبی داشته باشید. شرکت قطعات ساختمانی پارسیان با سالها تجربه در کنار شماست تا بتوانید بهترین موزاییک را خریداری کنید.
بدون دیدگاه