اجرای کفپوش بتنی چگونه است؟

اجرای کفپوش بتنی

یکی از مصالح ساختمانی که استفاده زیادی از آن می‌شود، انواع کفپوش است. یکی از انواع کفپوش‌ها، کفپوش بتنی است که معمولا کاربرد آن از هر نوع دیگر بسیار بیشتر است. این کفپوش‌های بتنی کاربرد زیادی دارند که علاوه‌بر کفپوش برای زمین، به‌عنوان دیوارکوب هم استفاده می‌شوند. اجرای کفپوش بتنی کاری نیست که هر کسی بتواند آن را به درستی انجام دهد، پس اگر قصد دارید این کار را انجام دهید بهتر است از یک فرد ماهر کمک بگیرید. ما هم در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم.

اجرای کفپوش بتنی چیست؟


کفپوش بتنی چیست؟

همان‌گونه که مشخص است، کفپوش بتنی از بتن ساخته شده است. ساختار اولیه این نوع کفپوش‌ها بتن است که از آب، ماسه، سیمان، پودر سنگ و سنگ‌ریزه تشکیل می‎‌شود. مواد دیگری که به این ساختار اولیه اضافه می‌شود، باعث ایجاد تفاوت و تمایز بین کفپوش‌ها می‌شود که درنهایت انواع کفپوش بتنی را تشکیل می‌دهد. از کفپوش‌ها معمولا برای حیاط، پشت بام، تراس، پارکینگ، پیاده‌رو و همچین مکان‌هایی استفاده می‌شود.

دلیل وجود کفپوش‌های بتنی در این مکان‌ها به این دلیل است که فضا را با وجود رنگ‌های خود زیبا کرده و باعث ایجاد پاکیزگی و تمیزی بیشتر می‌شود. برای مثال اگر حیاط خانه‌تان کفپوش نداشته باشد و از خاک باشد، این خاک با بادهای مکرر وارد خانه شده و علاوه‌بر فضای بیرون، فضای داخل را هم کثیف می‌کند.

شاید برخی از افراد گمان کنند که چون کفپوش بتنی حیاط از بتن ساخته می‌شود، رنگ خاصی نداشته و همان رنگ بتن را به خود گرفته باشد. اما این طرز فکر اشتباه است و زرنگ‌ها و طرح‌های مختلف و گوناگونی از این نوع کفپوش قابل استفاده است.

یکی دیگر از دلایل استفاده از این نوع کفپوش‌ها در مکان‎‌هایی همچون پارکینگ و پیاده‌رو این است که در این فضاها تردد زیاد است و شما می‌توانید با انتخاب و اجرای کفپوش بتنی، مدت بیشتری از آن‌ها بهره ببرید.

کاربرد کفپوش بتنی

در بخش قبلی اشاره کوچکی به برخی از کاربردهای این نوع از کفپوش کردیم. کفپوش‌های بتنی دارای ضخامت و وزن زیادی هستند که همین علت باعث می‌شود که در طولانی‌مدت دوام بالایی داشته و زود خراب نشوند. زمانی که کفپوش‌های بتنی ساخته می‌شوند، سطح آن‌ها ساب داده می‌شود و تمامی ناهمواری‌های روی آن ازبین می‌رود. این ویژگی کفپوش بتنی باعث شده که استفاده از آن در بسیاری از مکان‌ها بیشتر شود.

روش ساخت کفپوش‌های بتنی با یکدیگر متفاوت است و انواع کفپوش در مکان موردنظر و مناسب خود اجرا می‌شود. کفپوش بتنی به دلیل وزن بالایی که دارد می‌تواند وزن بسیار زیادی را تحمل کرده و معمولا از کفپوش بتنی‌ای که ابعاد بزرگی دارد در مکان‌هایی استفاده می‌شود که تررد و یا حتی ترافیک در آن‌جا زیاد است. استفاده از انواع طرح و رنگ کفپوش‌های بتنی در پیاده‌روها را همه‌روزه شاهد هستید. معمولا این نوع از کفپوش‌ها علاوه‌بر مقاومت بالا، برای ایجاد زیبایی در شهر هم استفاده می‌شوند.به همین دلیل برای پیاده‌رو ها معمولا از کفپوش بتنی پیاده رو استفاده میکنند

استفاده و اجرای کفپوش بتنی در کارخانه‌ها، مکان‌های صنعتی، انبارها و سوله‌ها هم بسیار رواج دارد.

اجرای کفپوش بتنی

اجرای کفپوش بتنی

برای اجرای کفپوش بتنی لازم است که از فرد قابل اعتماد و ماهری کمک بگیرید که کار را برای‌تان انجام دهد. فردی که در این حیطه تجربه داشته باشد می‌داند که از چه روشی در سطح موردنظرتان برای کفپوش بتنی استفاده کند. نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که پیش از این‌که کفپوش بتنی را جای‌گذاری کنید، باید به درستی زیرسازی را انجام دهید.

برای انجام زیرسازی باید لایه اول که قصد دارید روی آن کفپوش بتنی استفاده کنید را بکوبید و زمین را سفت کنید. معمولا برخی از افراد برای اجرای زیرسازی دو مرحله را انجام می‌دهند که مرحله دوم ریختن سنگ‌ریزه و کوبیدن دوباره آن‌ها است. هرچه زیرسازی برای اجرای کفپوش بتنی بهتر انجام شود، کار بهتری را درنهایت تحویل خواهید گرفت. اجرای کفپوش بتنی به دو صورت انجام می‌شود که در ادامه آن‌ها را نام برده و توضیح می‌دهیم.

  • خشکه پاشی

زمانی که بتن برای قراردادن کفپوش‌های بتنی آماده شد و در قسمت‌های کوچک ریخته شد تا فرد متخصص این کار کفپوش‌ها را قرار دهد، خشکه پاشی انجام می‌شود. این روش باید در زمانی صورت گیرد که بتن ریخته‌شده مقداری از رطوبت اولیه خود را داشته باشد. این روش به این شکل است که پودر سیمان برروی بتن ریخته می‌شود تا با قراردادن کفپوش‌ها زودتر خشک شود.

  • ملاتی

این روش و روش قبل که در مورد آن توضیح دادیم، برای این انجام می‌شود که بتن ریخته‌شده، سریع‌تر خشک شود. ملاتی که در این روش استفاده می‌شود، دوغاب نام دارد. دوغاب با ترکیب مقدار معین از آب و پودر بتن ساخته می‌شود که روی بتن ریخته‌شده روی سطح موردنظر، ریخته می‌شود و باید سریعا با ماله صاف شود.

اجرای کفپوش بتنی از پیش ساخته

اجرای کفپوش بتنی از پیش ساخته

اجرای کفپوش بتنی در روش قبل با این روش تفاوت بسیاری دارد. این نوع از کفپوش‌ها از قبل ساخته شده و در مکان موردنظر شما کار گذاشته می‌شوند. در روشی که در بخش قبلی آن را توضیح دادیم، اجرای کفپوش به این‌صورت بود که ملات بتن در همان لحظه و در همان مکان ساخته شده و استفاده می‌شود. در کفپوش‌های بتنی پیش ساخته انتخاب بیشتری خواهید داشت و می‌توانید ابعاد آن را باتوجه به مکان موردنظر و به دلخواه خود انتخاب کنید.

این نوع از کفپوش‌ها دارای ابعاد و ضخامت گوناگون هستند که می‌توان از آن‌ها علاوه‌بر فضای بیرونی در فضای داخلی هم استفاده کرد. شما می‌توانید برای استفاده از کفپوش بتنی پیش ساخته، طرح، ابعاد، ضخامت و رنگ موردنظر خود را انتخاب کرده و آن را سفارش دهید تا برای‌تان بسازند. کفپوش‌های بتنی پیش ساخته قیمت‌های گوناگونی دارد و قیمت آن بستگی به ابعاد و ضخامت آن دارد.

برای اجرای کفپوش بتنی از پیش ساخته‌شده ابتدا باید بستر مناسب را فراهم کنید و از آن همانند موزاییک استفاده کرده و برروی سطح موردنظر قرار دهید.

نتیجه‌گیری

کفپوش‌های بتنی که در بازار موجودند انواع گوناگونی دارند که معمولا در فروشگاه‌ها اکثر آن‌ها دیده می‌شوند که انتخاب برای مشتری راحت‌تر بوده که ذهن مشتری را برای گزینه‌های بیشتر آماده شود. در این مقاله توضیح کاملی درباره اجرای کفپوش بتنی و همچنین کفپوش‌های پیش ساخته دادیم که امیدواریم برای‌تان مطالب مفیدی بوده باشد و از آن به خوبی استفاده کنید. می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از این نوع کفپوش بتنی به یا مشاوران بما در قطعات سیمانی پارسیان تماس حاصل فرمایید تا شما را به بهترین نحوه راهنمایی کنند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *